India 2012, juni

Doelen

In McLeod ganj kunnen we bij de tibetaanse vluchtelingen e nig vrijwilligerswerk doen. Er is vooral behoefte aan begeleiding bij engelse les. Maar in Mcleod ganj zijn ook veel mensen die een aantal dagen dit werk willen doen. Er zijn dus op bepaalde momenten te veel vrijwilligers. Maar beter te veel dan te weinig. De Tibetanen zijn erg open en vriendelijk. Ze zijn er blij als je ze wilt helpen en daarnaast zijn ze ook erg leergierig. Er is vooral behoefte aan kennisoverdracht. Financieel zie ik (nog) geen noodzaak om projecten hier te ondersteunen.

Wel gaan we financieel een bijdrage leveren aan de blindenschool in Parasi. Deze hadden vorig jaar al geen warme kleding genoeg voor de winter en voor komende winter willen wij dus in ieder geval zorgen dat ze voldoende winterjassen hebben en dekens. Dat gaat naar verwachting maximaal 100 euro kosten.

Ook zal een kleinde bijdrage worden gegeven aan de kinderen van RAM lower secundary school zodat ook dit jaar de allerarmste mee kunnen op het dagje uit.

Naar verwachting zal een groter bedrag woren besteed aan de gevangenis-kinderen in Kathmandu. Waar wij natuurlijk eerst gaan kijken. Tevens willen wij een bezoek brengen aan een tehuis voor ouderen in Kathmandu waar ik later meer over zal schrijven. 

voor een meer uitvoerige beschrijving kunt u terecht op onze doelen en projecten pagina 

Het is begonnen...

Er zijn eigenlijk twee dingen tegelijkertijd begonnen. 1 leuk de ander wat minder.
Wij waren naar het noorden gereisd om het warme weer te ontvluchten, maar ook de moesson.
De laatste heeft ons ondertussen bereikt :(
De laatste dagen kondigde deze zich al aan. Regen in de namiddag. Veel onweer en rommelen. Maar de komende dagen barst het echt los. Dus de regenpakken maar uit de rugzakken (voor het eerst in 8 maanden) en ook maar even een paraplu op de kop getikt.

En dan natuurlijk het EK voetbal (voor de voetbal haters: 'dat is mijn goede nieuws ). Hier hebben wij wel naar uitgekeken. 2 jaar terug zaten wij tijdens het wk-finale op Bonaire en nu in India. Heel bijzonder. Nu leeft voetbal hier niet zo als in europa of Bonaire en daarom zoeken wij ook een guesthouse met een sportnet en redelijke internet verbinding om te kunnen streamen. Voor de backup hebben wij ook gezorgt. Collega Bert zal zorgen dat hij via skype zijn webcam op zijn plasma scherm heeft staan. Als niets lukt dan openen we een skype verbinding en kijken wij zo. Goed geregeld Bert ......
Het verschil in tijd zorgt er in ieder geval voor dat het late avondjes gaan worden. De late wedstrijden beginnen hier dan om 0:30. Met verlenging en penalty kan het wel 3:00 tot 3:30 worden (net als champions league finale). Nu maar hopen dat het beter afloopt dan 2 jaar geleden.

Het is voorbij...

Dat is snel ...... zo zaten wij nog voetbal te kijken en zo is het over. Maar direct de oranje kleur van mijn webpagina verwijderd. Wat een afgang .... Ik ga het er ook niet meer over hebben .....

Wat is dan wel leuk .... nou, bijvoorbeeld dat wij ons reisschema voor de komende maanden redelijk klaar hebben. Er moeten nog wel wat tickets worden gekocht en natuurlijk is dit schema weer aan verandering onderhevig. Het ziet er ongeveer als volgt uit ( zie verdere details tzt onder de knop reisschema ) :

09-juli tot 31-juli                              Thailand  (tickets zijn geboekt)
31- juli tot 20-augustus                  laos
20-augustus tot 15-september     cambodja
15-september tot 16-september  thailand (bangkok)
16-september tot 07-oktober        indonesie (sumatra)  (Tickets zijn geboekt)
07-oktober tot 17-oktober            Thailand (bangkok)  - visa regelen voor India
17-oktober tot 30 oktober             India (via calcutta) via Nederland ?
1 november tot  +/- mrt '13            Nepal

Van ieder land zijn wij een verdere planning aan het maken. En voor onze volgers ..... Indonesie is er bij gekomen. Wilde Petra al langere tijd heen. Als wij in Bangkok zijn zitten wij er vlak bij dus hebben wij alles iets ingekort en pakken een paar weken sumatra er bij. 1 van de 17.000 eilanden van indonesie maar wel de grootste. En redelijk veilig als je de aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, terroristische aanslagen, tsunamie's en windhozen en orkanen even buiten beschouwing laat. En dan wordt het moeilijk kiezen. Pakken wij een berg dan zijn wij redelijk veilig voor de tsunamie maar dan is de vulkaan wel erg dichtbij en kies je voor strand dan is het weer andersom. Daar gaan wij nog even over nadenken de komende tijd :)
Wel nog een leuk mazzeltje bij het boeken. De terugvlucht van Indonesie naar Bangkok kost ons € 15,- per ticket. Kijk dat zijn nog eens prijzen :)
 

One, one, zero

Verder gaat in India alles zijn gangetje. Omdat wij nog steeds afvallen wegen wij ons af en toe. In India zitten daarvoor "mannetjes" aan de kant van de weg met een weegschaal. Die wachten dus de hele dag tot zo'n maffe toerist zijn gewicht wil weten, of voor een indier die van de dokter op zijn gewicht moet letten of moet weten. Kosten 2 rupee en soms 3 rupee (€ 0,05). Dit "weegschaalmannetje" leest ook je gewicht voor en als je buitenlander bent dan gaat dat in het engels. En dat gaat redelijk goed tot 99 kilo. Als ik op de weegschaal ga staan verschijnen er opeens drie getallen. En dat is iets te veel voor het gemiddelde "weegschaalmannetje". Soms wordt er niets gezegd maar de slimme zeggen vervolgens: " ehhhh ..... that is one, one, zero".  Gelukkig rekenen ze niets extra voor deze schokkende informatie.

Weer even in Nederland

OP uitnodiging van vrienden gaan wij even naar Nederland. Natuurlijk veel te kort en daarom gaan wij ook niet naar Enkhuizen. Gewoon lekker rustig aan.
Vrienden en familie bezoekjes afgeleggen.
Straks weer via India naar Thailand en daar begint weer een aantal maanden een nieuwe reis. Dit keer dus door zuid-oost Azie.