Nepal 2012, december (2)

18-12-12 Aangekomen in Pokhara voor een weekje relaxen aan het meer met altijd mooi weer. Dat rijmt :) Overdag een graadje of 20-25 in de zon. In de ochtend rond 9:30 op het balkon in de zon ontbijten en dan overdag lekker een terras pakken aan het meer. Er staan nog wel een aantal activiteiten op het programma deze week. Daarover schrijf ik later meer.  

Pokhara

Ook nog een paar filmpjes klaar en de linkjes naar youtube staan hieronder:

http://youtu.be/n3VGEjg4UaU   parasi, blindenschool
http://youtu.be/3l1dszB4A6U     chitwan, olifanten

Afgelopen dagen hebben wij een bezoek gebracht aan de world peace pagode (japan), Devi's falls en de Barahi tempel.
Deze laatste ligt midden in het meer van Pokhara en om deze te bereiken moet je dan ook per roeiboot over worden gezet. Ons meteen maar rond laten roeien. Het was een erg heldere dag dus ook nog eens een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de annapurna range.
Marc is eergisteren wezen paragliden. Vanaf Sarangkot naar beneden in een half uur. Filmpje komt later op youtube.
Voor de vakantie van de ouders van Petra schiet het alweer op. Een maand is hier ook zo voorbij. Nog 6 dagen en dan vliegen ze alweer richting Nederland. Na pokhara nog een paar dagen Kathmandu. En op de dag dat zij terugvliegen vliegen wij weer terug naar Pokhara om deel te nemen aan het grote festival wat die dag begint en eindigd op 01 januari. 
En wat nog meer ...
Eigenlijk nog wat leuke wetenswaardigheden.

Niet verwacht maar wel gezien een Nepalese kerstman. Hem achtervolgt totdat wij een foto met Marc en hem hadden gemaakt als bewijs. Niet zo'n dikke "HOHOHO" kerstman, maar een kleine, magere, donkere Nepalese ! "HAHAHA,HOHOHO" (foto volgt later)

Verder ---> echt gezien ----> 2 chinezen aan het eten waarbij er 1 na het eten uitvoerig zijn tanden gaat flossen. Niet zo bijzonder zou je zeggen ... MAAR .... hij gaf zijn draadje door aan zijn partner die daarna met dezelfde draad uitgebreid haar eigen tanden ging flossen en daarna het draadje wederom terug gaf. Dat moet wel echte liefde zijn.
Hier een Amerikaan met Marc zat te praten waarbij Marc aangaf uit Holland te komen. 2 minuten later zegt ze hem "als je nog eens in europa op vakantie gaat moet je echt naar Amsterdam" "Dat is 'AMAZINGGGGGgggg and FANTASTICCCCCccc' waarop Marc zegt "ik kom uit Holland". Waarop zij zegt "maar Amsterdam ligt in de 'Netherlands' ....... ZUCHT .....'same same but different...... zegt Marc . De ochtend er op zien wij een fantastische link naar youtube waarop wordt uitgelegd waarom dit zo moeilijk is voor Amerikanen. Hilarisch .. de link is .. https://www.youtube.com/watch?v=eE_IUPInEuc


 

Het is alweer voorbij ...

Een maand is ook zo voorbij. De 27ste zijn wij met zijn allen terug gegaan naar Kathmandu. De 29ste zijn Petra haar ouders terug gevlogen naar Nederland. Zij hebben al direct een kilo of 20 van onze spullen mee treug genomen. Dat kwam prima uit omdat wij te veel spullen hier hadden opgeslagen.
Zelf zijn wij weer terug gevlogen naar Pokhara en Marc is in de hoofdstad gebleven om daar met vrienden oud op nieuw te vieren.
Wij gaan dus in Pokhara oud en nieuw vieren. Het grote festival (ivm Loshar) gaat hier moeiteloos door met oud op nieuw.
Nog een weekje genieten van de zon (overdag)en lekker eten en dan weer aan het werk. Terug in een vast ritme :)
Wel weer erg veel zin in moet ik zeggen.

De afgelopen dagen zijn wij ook iets wijzer geworden van hoe het hier gaat in het verkeer.
In Nepal kun je gewoon les krijgen voor auto of motor rijbewijs. Maar kopen is ook een optie. Voor 3000 tot 5000 roepies (€ 30,- tot € 50,-) koop je hier een rijbewijs (niet de legale weg natuurlijk!!). Ik begrijp dat ongeveer 80 % van iedereen die in Nepal op de weg rijdt zo aan zijn rijbewijs is gekomen.
Verzekeren doet hier bijna niemand en is ook niet verplicht. Daarom rennen ook veel chauffeurs weg na het veroorzaken van een ongeluk. Als ze je overigens te pakken krijgen dan krijg je wel direct een celstraf heb ik begrepen.
Het bepalen van schuld bij een ongeval is ook erg simpel. De grootste is altijd schuldig. Dus botsing motor met auto is de automobilist de klos. Botsing fietser met wandelaar is de fietser de pineut, etc
Dat maakt het er allemaal een stuk duidelijker op voor ons.

 

De 'Nepalese' kerstman :)

Ossehaasje